fbpx
Merter / İstanbul, TURKEY
+90 533 956 1015
Merter / İstanbul, TURKEY
+90 533 956 10 15

Dijital Çağın Tehditlerine Hazır Olun

Dijital Çağın Tehditlerine Hazır Olun

150’yi aşkın ülkeyi etkileyen WannaCry saldırısı, Yahoo’nun 3 milyar kişiye ait kullanıcı bilgelerinin ele geçirilmesi ya da “Game of Thrones“ dizisinin henüz yayınlanmamış bölümlerini sızdırılması… Bunları hatırlıyorsunuz, öyle değil mi? Dijitalleşmenin hızlandığı son yıllarda, tüm dünyada kurumlara yönelik yüksek profilli saldırılar meydana geliyor. Bu saldırılar firmaların yalnızca bütçelerine değil, itibarlarına da zarar veriyor. Dijital güvenlik, şirket içinde artık herkesin sorumluluğunda olan bir konu. Şirketler yeni çağın “dijitehditleri”ne karşı bir an önce önlemini almalı!

Akıllı cihazlar, teknolojinin gelişmesi, internet teknolojilerinin yaygınlaşması hayatımızı kolaylaştırmanın yanında yeni tehdit unsurlarını da beraberinde getirdi. Sayısı ve etkisi hızla artan dijital tehditlere karşı şirketlerin tedbir alması artık son derece önemli. Unutmayın, siber güvenlik açısından personel eğitimi ve farkındalık, çok büyük önem taşıyor. Tüm kuruluşların personele yönelik farkındalık aşılama noktasında dikkate alması gereken konular var.

Düşmanı Tanımak Gerek!
İşgücünün, kendisini geniş bir tehdit yelpazesine karşı koruyabilmesi için öncelikle düşmanlarını bilmesine ihtiyacı var. Kötü amaçlı yazılım, kimlik avı, fidye yazılımı ve sosyal mühendislik gibi en yaygın tehditler ve bunların nasıl çalıştığıyla ilgili bilgiler, çalışanların sorunu anlamasına ve daha hassas olmalarına yardımcı olur.

Parolanızı Güvene Alın!
Parolaları oluşturma ve hatırlama konusundaki zorluklar, kişilerin büyük çoğunluğunun her şey için aynı parolayı kullanmasına neden oluyor. Akılda tutmak zor gelse de her hesap için ayrı şifre oluşturmak, dijital güvenliğinizi sağlamanın önemli yollarından biri. Kolay ve güvensiz parolalar önemli güvenlik açığına neden oluyor. Çalışanlarınızı daha güçlü parolalar konusunda bilgilendirmeyi ihmal etmeyin.

Her Şeye Tıklamayın!
Sosyal mühendislik, sanal suçluların insanları, kişisel ve hassas bilgileri genelde aldatıcı ve hileli yöntemlerle vermeye yönlendiren bir psikolojik manipülasyon şekli. Örneğin en sık kullanılan kimlik avı senaryolarından biri şöyle: Bankanızdan veya finansal hizmet aldığınız kurumdan olduğunu düşündüğünüz bir e-posta alıyorsunuz. Hesabınızın ayarlarını kontrol etmenizi ve verilen link üzerinden kimlik bilgilerinizi vererek onaylamanızı talep ediyorlar. Ancak kişisel bilgilerinize erişmeye çalışan bankanız olmayabiliyor; siber suçlular ortalıkta kol geziyor. En iyi arkadaşınızdan, patronunuzdan veya bankanızdan gelen tuhaf e-postaları, bir telefonla doğrulamadan açmamaya özen gösterin.

Güvenlik Herkesin Sorumluluğudur
Şirket içinde, departman veya seviyeye bakılmaksızın, tüm çalışanların farkındalık edinmesi sağlanmalı. Özellikle ünvanı CEO, CFO, COO olanların kurallara uyması gerekir. Çünkü onlar genellikle sanal suçluların en yoğun hedefi oluyuorlar. Bununla birlikte güvenliğin herkesin sorumluluğunda olması, personelin en basit kurallar konusundaki eğitiminin bile öncelik haline getirilmesini işaret ediyor. Çalışanların, eylemlerinin tüm şirket için nasıl zararlı olabileceğini, aynı zamanda basit adımların herkesin korunmasını nasıl kolaylaştıracağını anlamalarını sağlamak, toplu bir sorumluluk hissi yaratıyor ve ortak güvenlik oluşturmaya yardımcı oluyor.

Related Posts
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar işaretlendi *